Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
Descoperă natura şi trăieşte aventura în Bazinul Fizeşului

Asociația Educațional Ecologică ECOTRANSILVANIA, în cadrul proiectului "Delta Transilvaniei: implicarea comunităților locale în gestionarea trainică a zonelor umede din Bazinul Fizeșului", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, vă invită să participați la seminar general al parteneriatului pentru gestionarea ș i promovarea destinației ecoturistice Bazinul Fizeșului, care va avea loc în data de 27.01.2017, la Pensiunea Sovirag, localitatea Sic, începând cu ora 10.00.

În cadrul acestui eveniment, se va prezenta strategia de dezvoltare durabilă a destinaţiei ecoturistice Bazinul Fizeşului.

Creșterea amplorii turismului bazat pe natură a subliniat necesitatea de a proteja mediul natural intact şi delicat, iar în unele cazuri, comunitățile locale nefamiliarizate cu practicile economice din zonele puternic dezvoltate. Pe de altă parte, ecoturistul a devenit mai exigent și caută o calitate înaltă a serviciilor şi un contact special cu natura. Creșterea interesului pentru ecoturism poate fi atribuită dezvoltarii termenului de sustenabilitate (dezvoltare durabilă), devenit popular după publicarea celebrului Raport Brundtland (Krüger 2005). Cunoscută inițial cu denumirea de World Commission on Environment and Development (WCED), Comisia Brundtland are misiunea de a unii țările pentru a realiza împreună dezvoltarea durabilă.

Descarca tot materialul

Asociația Educațional Ecologică ECOTRANSILVANIA, în cadrul proiectului "Delta Transilvaniei: implicarea comunităților locale în gestionarea trainică a zonelor umede din Bazinul Fizeșului", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, vă invită să participați la Atelier Practic de Ecoturism, care va avea loc în localitatea Sic, jud. Cluj, în data de 25.11.2016, la Pensiunea Sόvirág, str. I, nr. 504, începând cu ora 10.00.

În cadrul acestui eveniment, se vor prezenta aspecte teoretice şi practice legate de ecoturism, aspecte care vor contribui la creșterea competitivității destinațiilor din punct de vedere turistic și nu numai.

Electric Castle Festival - cel mai mare festival de muzică electronică, dar nu numai, ce are loc pe parcursul a patru zile, anual, pe domeniul castelului Bánffy din Bonțida. https://electriccastle.ro/

Zilele Castelului Bánffy. Eveniment organizat anual ce reunește expoziţii, muzică clasică, ateliere ale meşteşugurilor tradiţionale, activităţi pentru copii, proiecţii de filme, târg de antichități, tur ghidat al castelului, demonstrații hipice, teatru, concerte și multe altele.

Educație în natură. Prin proiectul ”Delta Transilvaniei: implicarea comunităților locale în gestionarea trainică a zonelor umede din Bazinul Fizeșului” propunem dezvoltarea unui model de ”curs în natură” pentru copii, folosind infrastructura și materialele interpretative produse prin acest proiect, care va putea fi condus fie de un expert al custozilor, fie de profesori sau de personalul implicat în gestionarea/promovarea destinației pe cont propriu. Vor fi produse materiale și resurse educaționale, și vor fi organizate două cursuri pilot, de fiecare dată fiind incorporat feedback-ul utilizatorilor. La final, modelul de curs va fi promovat școlilor din aria de proiect și din Cluj Napoca.