Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
Fedezd fel a természetet és éld át a kalandot a Füzes-Vízgyűjtőjében

Erdély deltája: a helyi közösségek bevonása a Füzes-vízgyűjtő medence nedves területeinek a menedzselésébe. Az Ecotransilvania és az Ecochoice egyesületek 2016 március – 2017 február között, együtt futtatják az „Erdély- deltája: a helyi közösségek bevonása a Füzes-vízgyűjtő medence nedves területeinek a menedzselésébe” projektet, amelyet a Svájci Államszövetség társ finanszíroz a kibővült Európai Unió számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

A projekt időtartama alatt (12 hónap), a célkitűzés a Füzes-vízgyűjtő medencéjében levő nedves területek/élőhelyek infrastruktúrájának védelme és feljavítása, a helyi közösségek bevonásával és a civilszerveztek gyámszerepeinek láthatóságának növelésével.

Az Ecotransilvania és Echochoice egyesületek (mint a Füzes–vízgyűjtő medence védett területeinek a gyámjai) által javasolt „Erdély-deltája: a helyi közösségek bevonása a Füzes-vízgyűjtő medence nedves területeinek a menedzselésébe” projekt, hozzájárul Románia egyik legfontosabb nedves területének a hálózatépítéséhez és ennek védelméhez, valamint a közösségfejlesztéshez, ami ezen területektől függ.

A projekt egy részvételi szándékon alapuló megközelítéssel próbál választ adni bizonyos helyi környezeti problémákra: a nedves élőhelyek degradációja, a nádasok égetése és a helyiek negatív hozzáállása/percepciója a nedves területeket illetően (használhatatlan és betegségeket terjesztő, valamint áradásokat okozó területek).

A projekt a falusi környezet gazdaságát is szeretné felkarolni: alacsony szintű látogatottsági ráta, fejlesztési és marketing erőforrások hiánya, korlátozott munkalehetőségek és alacsony jövedelemforrás, főleg a fiatalok számára.

Egy másik megközelítendő probléma a civilszervezetek alacsony átláthatósága és hitelessége, akik felelősek a védett területek menedzseléséért.

Ezen problémák megoldása érdekében a következő tevékenységekre van szükség: a látogatottsági infrastruktúra javítása, szemináriumok szervezése, munkaműhelyek és oktatási tevékenységek megrendezése, tájékoztató jellegű segédanyagok kidolgozása és egy helyi partnerség megerősítése a Füzes-vízgyűjtő medence, mint egy ökoturizmusi célterület, menedzselésében.

A projekt értéke 89.564,00 CHF, amelyből Svájc 70.585,39 CHF – et biztosít és a társfinanszírozás értéke 18.978,61 CHF.