Fedezd fel a természetet és éld át a kalandot a Füzes-Vízgyűjtőjében
Erdély deltája: a helyi közösségek bevonása a Füzes-vízgyűjtő medence nedves területeinek a menedzselésébe.
Ökoturizmus - a Romániai Ökoturizmus Egyesület megfogalmazásában - a turizmus azon formája, amelynek fő célja hogy, a turista megfigyelje és értékelje a természetet és a helység hagyományait, mindazt nevelési jelleggel, kihasználva a helyi emberi erőforrásokat, védve és vigyázva azt, anélkül hogy bármilyen negatív hatással legyen annak társadalmi és természeti helyzetére.
Bővebben
Füzes-medence
ROSPA0104

A Füzes-medence a Natura 2000 ROSPA0104 – 2007 -ben (H.G.1284/2007) jelölték természetvédelmi területté, majd 2011-ben (H.G. nr. 971/2011) változtattak, illetve csatoltak hozzá területeket.Napjainkban összterültete 1627 hektár és magába foglalja a legfontosabb mocsras és lápos területeket Erdélyből, ezek közt megtalálható a Csukás-tó és a Szék-i bokros cserjés területek.

Csukás-tó – Szék – Kispulyon – Boncida
ROSCI0099

Csukás-tó – Szék – Kispulyon – Boncida ROSCI0099 útvonal nagyon heterogén táj, ahol a lápos ökoszisztéma mellett természtes tavak, erdők, rétek és cserjés területek találhatóak.


Projekt bemutatása

Az Ecotransilvania és az Ecochoice egyesületek 2016 március – 2017 február között, együtt futtatják az „Erdély- deltája: a helyi közösségek bevonása a Füzes-vizgyűjtő medence nedves területeinek a menedzselésébe” projektet, amelyet a Svájci Államszövetség társfinanszíroz a kibővült Európai Unió számára létrehozott Svájci Hozzájárulásból.

Védett területek látogatása

A Szék-i bozontos cserjés területek – természetvédelmi terület, ami a Füzes-medence Natura 2000 ROSPA0104 és a Csukás-tó – Szék – Kispulyon – Boncida ROSCI0099 természetvédelmi területek közé tartozik.

Bővebben

Hagyományok és helyi termékek

Nasal - erjesztett lágy sajt, amit Cege község barlangjaiban érlelnek. Napolact cég által forgalmazott termék.

Bővebben